VVO-MA

Vereniging Veteranen en Oud-militairen van het Korps Militaire Administratie

Nulderlijnsondersteuning


Doelstelling 

Door middel van een nuldelijnsnetwerk (DiSKv) de veteranen en hun relaties ondersteunen op emotioneel vlak. Binnen de vereniging en/of daarbuiten.

Dit kan betekenen dat de nuldelijnshelper ervoor zorg draagt dat (indien nodig) de veteraan hulp gaat vragen bij het Veteranenloket zodat de professionele zorg op de hoogte is en de juiste procedure in gang kan zetten. De nuldelijnshelper heeft hierbij een signalerende functie en probeert de veteraan te bewegen om actie te ondernemen door te bellen naar het Veteranenloket. Indien gewenst door de veteraan, blijft de nuldelijnshelper in de buurt om de veteraan emotioneel te ondersteunen.

Ondersteuning kan ook betekenen om een vinger aan de pols te houden hoe het gaat met de veteraan die emotioneel niet helemaal lekker in zijn/haar vel zit. Een luisterend oor doet wonderen of een arm over een schouder. Een buddy die even tijd heeft voor de veteraan en/of hun relaties.

Om het bovenstaande goed te kunnen uitdragen en jezelf in acht te nemen (wat is wel en wat is niet mogelijk) is een cursus noodzakelijk. Indien de cursus niet met goed gevolg en een coin wordt afgesloten, zal er geen deelname binnen de nuldelijnsnetwerk mogelijk zijn.

Ook belangstelling om binnen uw de VVO-MA vereniging op te treden als nuldelijnshelper? Neem dan contact op met de coördinator nuldelijnsondersteuning. Tamara Heijster-Mulder. Tel: 06-40022702.

 

Voor verdere info en het lezen van het functieprofiel, trainingsdata en vergoedingen, verwijs ik u door via de volgende link:

http://www.veteranenplatform.nl/index.php/nuldelijnsondersteuning/praktische-info


( Coördinator Nuldelijns Ondersteuning )

Telefoon : 06 – 40 02 27 02

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Defensie en vele particuliere organisaties zetten zich in voor de erkenning, waardering en indien nodig de zorg voor veteranen. De Digitale Sociale Kaart Veteranen (DiSKv) geeft een overzicht van de organisaties, diensten en voorzieningen speciaal voor veteranen en hun relaties. Het gaat daarbij om belangenbehartiging, informatieverstrekking, saamhorigheidsactiviteiten, reünies, sociale activiteiten, herdenken en ondersteuning bij de verwerking of hantering van psychosociale en psychische klachten na een ingrijpende gebeurtenis of de gevolgen daarvan.