VVOMA

Vereniging Veteranen en Oud-militairen van het Korps Militaire Administratie

Stichting Onbekende Helden vriend van het veteranenplatform

Tijdens de Ledenvergadering van het nationaal Veteranen Platform in december is de stichting Onbekende Helden Vriend van het VP gemaakt.

 

Stichting Onbekende Helden steunt Veteranen bij het zoeken van werk in de burgermaatschappij. De organisatie is ontstaan vanuit het bedrijfsleven, als praktische uiting van waardering voor onze Veteranen die zich hebben ingezet voor de wereldwijde vrede, veiligheid en nationale vrijheid. Daarnaast beheren wij het Veteranenvoordeel-platform.

Onze missie

Onze Veteranen hebben wereldwijd belangrijk en potentieel gevaarlijk werk uitgevoerd namens de Nederlandse samenleving. Stichting Onbekende Helden is van mening dat onze samenleving daar niet voldoende waardering voor heeft, of te weinig met die waardering doet. Daarom willen we met de stichting Veteranen praktische ondersteuning bieden vanuit het bedrijfsleven.

Daarnaast willen we meer draagvlak (of meer begrip) creëren onder de Nederlandse bevolking voor onze Veteranen. In landen als Amerika en Engeland is waardering voor Veteranen iets waar de gehele samenleving dagelijks mee te maken heeft: bij bijna iedere winkel zijn er acties voor Veteranen, er zijn banen speciaal voor hen gereserveerd en waardering wordt constant uitgesproken.
Wij vinden dat Nederland hierin tot op heden achterblijft en willen een gedeeltelijke cultuurverandering binnen de Nederlandse samenleving op gang brengen.